Injecteren van beton

Betonconstructies vertonen vaak scheuren. Eén van de oorzaken kan de geringe treksterkte en krimp tijdens de doorharding zijn. Maar ook een gebrek aan voldoende dilatatie kan een oorzaak zijn. Hierdoor kan de beweging en werking van materialen niet voldoende opgevangen worden. De oplossing is betoninjectie.

Kleine of grote betonscheuren?

Kleine scheurtjes leveren in veel gevallen geen problemen op. Scheuren met een grote afmeting kunnen wel een risico vormen. Zo kan het omgevingsvocht via deze scheuren vat krijgen op de bewapening, waardoor corrosie ontstaat. Ook als er achter het beton waterdruk staat, kunnen deze scheuren voor veel overlast zorgen.

Epoxy injecties

Met epoxy harsinjecties kan Sinke Betononderhoud deze scheuren en lekkages in vloeren en wanden repareren. Door onder hoge druk een geschikte kunsthars in de scheur of holle ruimte te persen, wordt de scheur volledig gevuld. Zo kan het beton volledig worden hersteld.

Constructief betonherstel

Met epoxy hars kan ook de constructie van het beton worden hersteld. De gescheurde delen worden als het ware met elkaar verlijmd. Zo kunnen de oorspronkelijke sterkte, waterdichtheid en andere eigenschappen van het beton weer teruggebracht worden. De constructie is na behandeling vaak beter dan oorspronkelijk.

Meer weten over betoninjectie en constructief herstel? Of een afspraak maken?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan garant voor maatwerk, hoogstaande kwaliteit en gedegen advies. Meer weten over Sinke Betononderhoud?